SLOWJUICER VS SAPCENTRIFUGE – WAT IS HET VERSCHIL?

Verse sap maken is de nieuwste trend geworden. In ieder geval een trend in mijn eigen huishouden. We hebben als consument heel veel opties om sapjes te maken; er zijn slow Juicers (langzame sappers) en gewone sapcentrifuges (ook wel snelle sappers genoemd). Het kan dus verwarrend zijn voor de consument welke optie het beste is. Ik gebruik alle 2 de mogelijkheden. Sapcentrifuge van Philips Viva HR1836/00 – en slowjuicer van Philips Avance HR1946/70 – Zilver.

Redenen om te sappen (Juicen)

De reden waarom velen sappen is omdat pure verse sap vele verschillende gezondheidsvoordelen biedt waaronder een betere algehele gezondheid, gewichtsverlies, een egale en helderdere huid, meer energie, vermindering van stress, welzijn en niet te vergeten sapjes zijn overheerlijk en verslavend in een positieve zin uiteraard.

Er zijn talloze sap diëten die jouw kunnen helpen jouw lichaam te ontgiften en te zuiveren, zodat jij je kunt ontdoen van gifstoffen die in jouw spijsverteringskanaal zijn opgeslagen. Wanneer je jouw lichaam van die gifstoffen ontdoet, kun je het spijsverteringsproces van jouw lichaam helpen verbeteren, waardoor jouw energie wordt hersteld en eventuele huidaandoeningen worden opgeruimd.

Een extra bonus om jouw lichaam te ontgiften, is het verwijderen van overtollig afval in jouw darmen, waardoor jouw gewicht kan verminderen en je je minder opgeblazen kunt voelen. Het algehele resultaat is meer energie en een lichaam dat optimaal presteert. Wanneer jouw lichaam in optimale omstandigheden functioneert en je dagelijks de aanbevolen vitaminen en mineralen binnen krijgt, wordt jouw algehele stress verminderd.

Sapcentrifuges (Snelle Juicers)

Sapcentrifuges zijn verreweg het meest populaire type centrifuges op de markt. De manier waarop de snelle sapcentrifuge werkt, is dat deze een snel roterend centrifugaal gaas heeft dat fruit en groenten afbreekt tot een grote hoeveelheid sap voor jouw plezier. De pulp van het sap wordt automatisch in een aparte pulpcontainer gedumpt voor snelle en gemakkelijke reiniging.

De reden achter de populariteit van de sapcentrifuges is de hoge sap snelheid, het vermogen om een ​​grote hoeveelheid sap te produceren door het merendeel van de cellen in de groenten en fruit die je sap afbreekt, het gemak van schoonmaken, de lagere prijs en de eliminatie van pulp voor degenen die niet van pulp houden.

De mogelijkheid om snel en efficiënt een groot aantal groenten en fruit te persen, stelt je in staat om op een snelle en gemakkelijke manier al je aanbevolen dagelijkse groenten en fruit binnen te krijgen. Over het algemeen is de gewone sapcentrifuge perfect voor iemand die altijd onderweg is en niet veel tijd heeft. Sapcentrifuges zijn eenvoudig te reinigen en de lage prijs maakt hem perfect voor iedere beginner die aan de slag wil gaan met sap maken. De beste ervaring heb ik met Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge

Nadelen Sapcentrifuges (Snelle sappers)

Zo goed als sapcentrifuges zijn, zijn er enkele nadelen in vergelijking met SlowJuicers (langzame sappers). Door de snelheid komt er veel zuurstof in jouw sap. Daardoor krijg je minder vitaminen en mineralen binnen. De snelle sapcentrifuges zijn iets luider dan de SlowJuicers (langzame sappers) wanneer ze in werking zijn. Er zitten minder vezels in je sap. De houdbaarheid van jouw sap is beperkt.

De snelle sapcentrifuges produceren ook iets meer warmte dankzij het snel draaiende mes. Door de opgewekte warmte heb je een schuimiger sap dat makkelijker scheidt, dit is gemakkelijk op te lossen door het sap te schudden en te laten hergroeperen. Een nadeel dat zeer discutabel is, is de kwaliteit van voedingsstoffen die je uit een snelle sapcentrifuge haalt, evenals de kwaliteit van het sap zelf, sommige gebruikers beweren een lagere kwaliteit van voedingsstoffen en sap van sapcentrifuges, en dit is niet geverifieerd in een wetenschappelijke manier dus neem dat met een korrel zout.

SlowJuicers (Langzame sappers)

De SlowJuicers (langzame sappers) zijn de nieuwe soorten op het gebied van sapcentrifuges (snelle sappers). De SlowJuicers (langzame sappers ) zijn niet zo populair als de sapcentrifuges (snelle sappers) vanwege hun hogere prijs, langzamere sap tijd en een iets kleinere hoeveelheid geproduceerd sap. SlowJuicers werken door de groenten en fruit tot sap te persen. De SlowJuicers produceren meer pulp en geven daardoor iets meer voedingsstoffen in het sap en produceren niet zoveel warmte als een sapcentrifuge (snelle sappers) vanwege de langzame werking.

Over het algemeen hebben sommige SlowJuicers (niet allemaal) meer componenten waardoor ze moeilijker schoon te maken zijn dan een gewone sapcentrifuge, het werk dat het schoonmaken met zich meebrengt, levert wat meer voedingsstoffen op en een iets hogere kwaliteit sap met veel pulp voor degenen die van een papperig sap genieten met weinig tot geen schuim.

Waar de sapcentrifuges uitblinkt, is het vermogen om bladgroenten, spruiten, boerenkool, kruiden en grassen te verwerken. De SlowJuicers zijn perfect voor diegenen die de maximale voedingsstoffen uit het sap willen halen en de extra tijd bij het verwerken en reinigen van sap niet erg vinden. De hogere initiële kosten kunnen sommige beginners er ook van weerhouden om met een SlowJuicer te gaan. Gelukkig zijn er sommige SlowJuicer merken die betaalbare en goede SlowJuicers aanbieden. Zoals de Taylor Swoden SlowJuicer – 900060

Voordelen SlowJuicer (Langzame Sapper)

SlowJuicers bieden verschillende voordelen waar een gewone sapcentrifuge (snelle sapper) niet tegenop kan. Het grootste voordeel van een SlowJuicer is het vermogen om bladgroenten zoals munt, boerenkool, spruiten, tarwegras en andere kruiden te verwerken. De langzame verpletterende werking helpt de maximale voedingsstoffen uit de invoer van groenten, fruit en bladgroenten in de machine te halen. Sommigen beweren dat de SlowJuicer pers een sap van hogere kwaliteit biedt vanwege de pulp en extra voedingsstoffen. De SlowJuicer (langzame sapper) is veel stiller dan de sapcentrifuge (snelle sapper) Ik heb zeer goede ervaringen met de Philips Avance HR1946/70 – Slowjuicer

Nadelen SlowJuicer (Langzame Sapper)

De SlowJuicers worden niet geleverd met een pulp dump mechanisme waardoor de overtollige pulp die niet in de sap container terechtkomt vast blijft zitten in de machine, dit leidt tot een moeilijkere reinigingsproces. Het kan tot 3 keer langer duren voordat de SlowJuicer het sap produceert, waardoor het niet efficiënt is voor mensen die onderweg zijn, het vergt zeker meer toewijding om op je sap te wachten en de machine schoon te maken nadat je klaar bent met het persen. De grootste toetredingsdrempel zijn de hogere initiële kosten, sommige SlowJuicers kunnen wel 2 of 3 keer duurder zijn dan een sapcentrifuge (snelle juicer). Gelukkig zijn er sommige SlowJuicer merken die betaalbare en kwalitatieve SlowJuicers aanbieden. Zoals de Taylor Swoden SlowJuicer – 900060

Conclusie

Zowel sapcentrifuges (snelle sappers) als SlowJuicers (langzame sappers) hebben hun voor- en nadelen. De snelle sapcentrifuge is perfect voor degenen die aan de slag gaan met het maken van sap en die een lage drempel willen om de wondere wereld van sap te betreden. De sapcentrifuge heeft een lagere prijs, is veel efficiënter, gemakkelijker schoon te maken en heeft weinig nadelen in vergelijking met langzame sapcentrifuges; Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge

De SlowJuicers zijn voor diegenen die echt geïnteresseerd zijn in het toevoegen van bladgroenten aan hun sap, die het maximale gehalte aan voedingsstoffen uit het sap willen hebben en de hogere kosten en het over het algemeen hogere onderhoud die gepaard gaan met het gebruik van een SlowJuicer niet erg vinden; Philips Avance HR1946/70 – Slowjuicer

Bekijk hoe ik bietensap met appel en gember pers met mijn Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge