Wow! Tijm wordt al jaren gebruikt als huismiddel tegen hoest, luchtwegaandoeningen en bronchitis.

Tijm is een antimicrobieel en longzuiverend kruid. Tijm is uitstekend geschikt voor het openen van de luchtwegen, zodat de ademhaling en spraak door het lichaam beter kunnen bewegen.

Tijm is aromatisch, muntachtig en citroenachtig. De kruiden tijm groeit overvloedig in heel Zuid-Europa, vooral in het Middellandse Zeegebied. Met zijn kleine groene blaadjes, houtachtige stengel en verfrissende geur is het een gemakkelijk te herkennen kruid!

Tijm is een groenblijvende plant, wat betekent dat hij het hele jaar door geoogst kan worden. De beste indicatie voor wanneer je de plant moet oogsten is echter zodra de bloemen – lichtpaars van kleur – beginnen te bloeien. De beste manier om het kruid te oogsten is door 15 cm vanaf de basis van de plant af te snijden. Als u 15 cm van de plant laat, zorgt u ervoor dat de plant beschermd blijft tegen weersomstandigheden en effectief opnieuw kan groeien.

Tijm gezondheidsvoordelen

Tijm staat algemeen bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen, waaronder zijn antibacteriële, ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen. Vanwege het hoge gehalte aan verbindingen zoals thymol en carvacrol kunnen tijm en tijmextracten grote therapeutische effecten hebben tegen bepaalde aandoeningen.

Hier zijn slechts enkele voordelen van tijm.

1- Ontstekingsremmend

Wist je dat tijm vanwege het hoge vitamine C- gehalte een geweldig ontstekingsremmend kruid is? Traditioneel wordt tijm zelfs gebruikt om ontstekingsziekten te helpen behandelen, en verschillende moderne wetenschappelijke onderzoeken hebben de ontstekingsremmende werking van tijm bewezen.

Dus als je de volgende keer een partij zelfgemaakte soep gaat bereiden, waarom strooi je er dan niet een paar theelepels gedroogde tijm over, voor een aantal gezondheidsvoordelen?

2- Goed voor de immuniteit

Een ander groot voordeel van tijm door het hoge gehalte aan vitamine C is dat het helpt bij de bestrijding van infectieziekten. Het is bewezen dat vitamine C een essentiële vitamine is om infectieziekten te weerstaan en te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen in ons lichaam.

3- Antibacterieel

Tijm staat algemeen bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Vanwege deze antibacteriële eigenschappen is het kruid een uitstekende remedie tegen veel voorkomende aandoeningen, waaronder de volgende:

Acne

Een van de voordelen van tijm voor de huid en het gezicht is het vermogen om de huid te zuiveren en puistjes te voorkomen. De antibacteriële eigenschappen kunnen milde vormen van acne en andere problemen die verband houden met huidverstopping helpen bestrijden. Om deze reden wordt tijmextract vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Roos en haar gezondheid

Roos wordt soms veroorzaakt door bacteriën en vanwege de antibacteriële eigenschappen van tijm kan het een uitstekend ingrediënt zijn om dit te behandelen. Als gevolg hiervan zijn er in het algemeen nog meer voordelen van tijm voor het haar. Met een gezondere hoofdhuid wordt je haar ook gezonder – wat betekent dat het sterker en glanzender wordt, en misschien zelfs dikker!

Helende wonden

Wist je dat tijm vanwege de antibacteriële eigenschappen ook uitstekend geschikt is voor plaatselijke toepassing bij kleine wonden? De antibacteriële eigenschappen helpen de wond zachtjes te reinigen en kunnen werken als een antisepticum!

4- Goed voor de darmgezondheid

De voordelen van Tijm strekken zich ook uit tot de maag. Vanwege het hoge thymol- en carvacrolgehalte van tijm kan het een effectieve behandeling zijn voor bepaalde darmproblemen.

Tijm kan dus zeer gunstig zijn voor de darmgezondheid.

5- Fungicide eigenschappen

Het is bewezen dat tijm fungicide eigenschappen heeft tegen schimmelinfecties.

Een lage doses tijmolie kan effectief werken tegen een schimmel die bekend staat als Candida albicans, een veelvoorkomende oorzaak van schimmelinfecties.

Tijm kon zelfs effectief werken tegen Candida albicans, zelfs als de schimmel resistent was gebleken tegen de gebruikelijke medicijnen!

Het kan dus de moeite waard zijn om wat tijm en tijmextracten bij de hand te houden voor milde gevallen van infecties.

6- Goed voor de longen

De voordelen van Tijm voor de longen zijn dat het goed werkt als een natuurlijk middel tegen hoest en de symptomen van bronchitis kan verzachten.

Een combinatie van tijm- en klimopbladeren kan helpen de symptomen van bronchitis, waaronder hoesten, te verlichten.

Ook de combinatie van tijm- en primula-extracten kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het reguleren van de slijmniveaus.

7- Opbeurende stemming

Interessant is dat is aangetoond dat tijmextract de hersenen beïnvloedt met stemmingsverbeterende eigenschappen vanwege het hoge gehalte aan carvacrol.

In een onderzoek uit 2013 ontdekten onderzoekers dat carvacrol de concentraties serotonine en dopamine in de hersenen kan verhogen. Serotonine en dopamine zijn twee hormonen die helpen bij het reguleren van de stemming en die voor een stemmingsboost kunnen zorgen.

8- Het verlichten van menstruatiekrampen

Wist je voor de vrouwen die dit lezen dat het bewezen is dat tijm een positief effect heeft op menstruatiekrampen? In een onderzoek uit 2012 ontdekten onderzoekers dat tijmsupplementen even effectief bleken te zijn bij het verlichten van menstruatiekrampen als een gewone dosis ibuprofen!

Dit is geweldig nieuws als uw maag niet te veel ibuprofen kan verdragen, of als u een natuurlijk middel tegen maagkrampen wenst.

Bijwerkingen van tijm en wie het moet vermijden

Tijm is volkomen veilig om in normale hoeveelheden in voedsel en thee te gebruiken en kan goed worden verdragen als voedingssupplement. Het is echter het beste om elke dag geen overmatige hoeveelheden tijm te nemen.

Overconsumptie van het kruid kan bepaalde bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, krampen, duizeligheid en hoofdpijn.

Er zijn situaties waarin het het beste is om met uw zorgverlener te praten voordat je tijmsupplementen of olie inneemt. Als je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebt of gevoelig bent voor planten uit de muntfamilie (zoals oregano en salie), dan is het verstandig medisch advies in te winnen voordat je geconcentreerde tijm inneemt.

Het wordt over het algemeen ook aanbevolen om ongeveer twee weken vóór de operatie te stoppen met het gebruik van tijmolie of supplementen om overmatig bloeden te voorkomen.

Het is het beste om tijmolie of tijmsupplementen volledig te vermijden tijdens de zwangerschap, maar je kunt het tijmkruid wel blijven gebruiken tijdens het koken.

Tijm wordt al jaren gebruikt als huismiddeltje tegen hoest, luchtwegaandoeningen en bronchitis. Complementaire en alternatieve geneeskunde heeft het gebruikt als thee en in aromatherapie.

GEWICHTSVERLIES MET CITROENSCHIL IN WARM WATER

Citroenschillen bevatten een lijst met vitamines, mineralen en vezels zoals vitamine C, calcium en kalium, wat je lichaam een boost geeft. Citroenschillen bevatten ook enkele gezonde enzymen, die ons helpen een gezonder leven te leiden. Dus door de citroenschil weg te gooien, doe je je lichaam geen goede dienst.

Citroenschillen voor gewichtsverlies

Van citroenschillen is bekend dat ze gewichtsverlies bevorderen en de vetophoping kunnen vertragen. Dit komt omdat ze pectine vezels bevatten, wat kan helpen bij het afvallen door je langer een vol gevoel te geven. Citroensap bevat echter geen pectine en je zult op de schillen moeten vertrouwen om hetzelfde te krijgen. Bovendien bevatten citroenschillen ook polyfenolen, waarvan bekend is dat ze lichaamsvet voorkomen.

Voor de meesten is gewichtsverlies vaak het moeilijkst om te bereiken. Dit komt omdat er een aantal factoren zijn die een cruciale rol spelen bij succesvol gewichtsverlies, waaronder dieet, niveau van fysieke activiteit en zelfs niveau van stress. Beginnen met een gezond dieet is een van de belangrijkste veranderingen die je kunt aanbrengen om snel gewicht te verliezen. Met een gezond dieet bedoelen ik niet alleen het elimineren van junkfood, maar ook voedzamer eten vooral vet-verbrandend voedsel.

De citrusvrucht citroen staat al lang bekend als een van de beste vruchten als het gaat om helpen bij gewichtsverlies. Van citroensap met warm water wordt aangenomen dat het buikvet smelt en zelfs de lever een boost geeft, wanneer het ‘s morgens vroeg wordt gedronken voor het ontbijt. Citroensap met water verhoogt het metabolisme van het lichaam en is ook nuttig bij het verbeteren van jouw immuniteit, vanwege de aanwezigheid van vitamine C. Maar wist je dat de felgele vrucht op een andere ingenieuze manier kan worden gebruikt om snel gewicht te verliezen? We hebben het over citroenschillen!

Is gekookt water goed om af te vallen?

Citroensap met warm of gekookt water helpt bij snel gewichtsverlies omdat het de spijsvertering bevordert en de stofwisseling versnelt. … Citroensap met warm water helpt het lichaam gehydrateerd te houden omdat het het lichaam van elektrolyten voorziet. Het drinken van citroensap met warm water helpt ook om gewrichts- en spierpijn te verminderen.

Vandaag zal ik in deze blogpost een wonderdrankje voor gewichtsverlies met je delen. Je hebt geen strenge dieet nodig of zware lichaamsbewegingen – Drink dit wonder drankje 3 maal daags – 30 minuten voor jouw maaltijd voor 10 dagen lang voor snelle gewichtsverlies en merk het verschil.

Om deze gewichtsverlies drankje te bereiden heb je maar 1 ingrediënt nodig en dat is een biologische citroen.

Hoe te maken

Neem 3 citroenen en was ze grondig in water met één theelepeltje bakingsoda (natriumbicarbonaat) en azijn mochten de citroenen niet biologisch zijn.

Pers al het sap van al deze citroenen met een goede citruspers of pers apparaat. Hier heb je ook de schil nodig, dus gooi ze niet weg.

Neem een steelpan of pan waar ongeveer 500 ml tot 1 liter water in kan afhangend van hoeveel citroenwater jij gaat maken voor hoeveel dagen. In dit recept maken wij het drankje voor 1 dag. Voeg al het citroenschil toe zonder sap. Bewaar het sap voor later en kook het water gedurende 15 a 20 minuten.

Haal na 15 a 20 minuten al het schil eruit. Filter het water goed en laat het een beetje afkoelen. Voeg daarna de citroensap toe aan dit water. Optioneel, je mag de schillen in grove stukken snijden en dan weer toevoegen voor een nog meer bittere en sterkere smaak

Je wonderdrankje voor gewichtsverlies is klaar. Doe dit in een glazen fles van 1 liter of een glazen kan.

Hoe te gebruiken

Drink de citroenwater 1 uur voor elke maaltijd of 30 minuten na elke maaltijd. Wat jij het handigst vindt.

Resultaat

Dit is echt een geweldige truc voor snelle gewichtsverlies, in slechts 10 dagen van regelmatig gebruik kun je het verschil in je gewicht voelen.

Bekijk mijn video en abonneer op mijn you tube kanaal veganlounge.nl

VEGAN MAYONAISE MAKEN ZONDER SOJA

Huisgemaakte veganistische mayonaise is tegenwoordig zeer gemakkelijk om te maken en daarbij ook hartstikke lekker en smaakvoller dan de mayonaise in de supermarkt of reformwinkel vind ik. In het begin kocht ik vaak veganistische mayonaise in de supermarkt van remia – mayolijn (500 ml) maar helaas zitten daar veel suikers in en andere bijproducten waar ik niet bekend mee ben en dus ben ik overgegaan naar een reformwinkel en kocht ik daar sojavrije, eivrije en suikervrije mayonaise maar het leek wel of er stukjes goud in zit aangezien zo’n klein potje van 125 gram al ongeveer zo’n €3,00 a €4,00 euro kost. Dat vind ik bizar.

Mijn liefde voor mayonaise

Omdat ik een mayonaise gek ben en bijna op alle heerlijke aardappel gerechten mayonaise doe heb ik dus besloten voortaan zelf veganistische mayonaise te maken die vriendelijker is voor mijn gezondheid maar ook nog zeer lekker is en gemakkelijk om te maken. Gelukkig zijn er zeer veel recepten hoe je eenvoudigweg mayonaise maakt zonder dat het teveel moeite en geld kost. Ik heb veel huisgemaakte soja mayonaise recepten gezien en ook zelf één gemaakt wat zeer lekker is maar helaas is soja niet de meest geprezen product aangezien deze moeilijk te verteren is door de genetische manipulatieve veranderingen in de eiwitten van soja. Dus dat recept zal ik helaas moeten overslaan.

Verder zoeken naar betere en gezondere veganistische mayonaise was mijn enige optie. En ja hoor. Ik heb dit recept gevonden en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb uiteraard heel veel versies gemaakt en uiteindelijk is dit toch mijn versie geworden. Een veganistische mayonaise die én lekker is én dik en romig en tegelijkertijd heel veel gezonde proteïne in zit. Een voedzame veganistische mayonaise dus die vrij is van suiker ei en soja. Geweldig! Ik heb de geheime formule ontdekt en zeer tevreden.

Recept veganistische mayonaise zonder soya

Je hebt een goede blender nodig om veganistische mayonaise te maken. De blender die ik echt aanraad is van Philips Avance. Uiteraard mag je allerlei verschillende soorten blenders gebruiken. Van de supermarkt koop je een zakje ongebrande huismerk cashewnoten. Doe 1 kop cashewnoten in een kom water en laat het voor 8 uurtjes weken. Koop van de supermarkt of reformwinkel lichte koudgeperste olie. Ik zelf gebruik altijd druivenpit olie. Druivenpit olie is licht van smaak en zeer gezond voor je. Ik gebruik druivenpit olie ook voor salades of voor het bakken. Voor de rest heb je een sap nodig van een halve geperste citroen, 2 teentjes knoflook, snufje zout en water. En dat is het.

Nadat je de cashewnoten 8 uurtjes in het water hebt geweekt dan ontdoe je deze van water. Haal jouw blender te voorschijn en doe de volgende ingrediënten in de blender.

 • 1 kop ongebrande cashewnoten (8 uur van te voren in water weken)
 • 2 teentjes knoflook
 • sap van halve citroen geperst
 • 1 a 2 el koud geperste olie – mag ook iets meer
 • snufje zeezout of himalaya zout
 • 2 a 3 eetlepels water ook tijdens het blenden beetje water toevoegen als nodig

Blend de ingrediënten ongeveer 1 a 2 minuten in de blender totdat je een romige emulsie krijgt. Proef de mayonaise naar smaak en voeg zout mocht het nodig zijn. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met dit recept zoals mosterd toevoegen of de knoflook weglaten en platte selderij of oregano toevoegen. Ongebrande amandelen gebruiken in plaats van cashewnoten etc. Je mag één theelepeltje kurkuma poeder gebruiken voor dat hele mooie gele mayonaise kleur.

Conclusie

Huisgemaakte veganistische mayonaise zonder suikers en soja is heel erg gemakkelijk om te maken. Veel goedkoper dan in reform winkels, dus vriendelijker voor jouw portemonnee. Naast dat de huisgemaakte veganistische mayonaise ook zeer lekker en romig van smaak is, is deze ook nog zeer voedzaam. Je kunt zoveel veganistische mayonaise maken als jij wilt. Huisgemaakte mayonaise is ongeveer 1 week houdbaar in een goed gekoelde koelkast. Gebruik een glazenpot met deksel.

Bekijk mijn video op mijn youtube kanaal hoe ik vegan mayonaise maak zonder soja

SLOWJUICER VS SAPCENTRIFUGE – WAT IS HET VERSCHIL?

Verse sap maken is de nieuwste trend geworden. In ieder geval een trend in mijn eigen huishouden. We hebben als consument heel veel opties om sapjes te maken; er zijn slow Juicers (langzame sappers) en gewone sapcentrifuges (ook wel snelle sappers genoemd). Het kan dus verwarrend zijn voor de consument welke optie het beste is. Ik gebruik alle 2 de mogelijkheden. Sapcentrifuge van Philips Viva HR1836/00 – en slowjuicer van Philips Avance HR1946/70 – Zilver.

Redenen om te sappen (Juicen)

De reden waarom velen sappen is omdat pure verse sap vele verschillende gezondheidsvoordelen biedt waaronder een betere algehele gezondheid, gewichtsverlies, een egale en helderdere huid, meer energie, vermindering van stress, welzijn en niet te vergeten sapjes zijn overheerlijk en verslavend in een positieve zin uiteraard.

Er zijn talloze sap diëten die jouw kunnen helpen jouw lichaam te ontgiften en te zuiveren, zodat jij je kunt ontdoen van gifstoffen die in jouw spijsverteringskanaal zijn opgeslagen. Wanneer je jouw lichaam van die gifstoffen ontdoet, kun je het spijsverteringsproces van jouw lichaam helpen verbeteren, waardoor jouw energie wordt hersteld en eventuele huidaandoeningen worden opgeruimd.

Een extra bonus om jouw lichaam te ontgiften, is het verwijderen van overtollig afval in jouw darmen, waardoor jouw gewicht kan verminderen en je je minder opgeblazen kunt voelen. Het algehele resultaat is meer energie en een lichaam dat optimaal presteert. Wanneer jouw lichaam in optimale omstandigheden functioneert en je dagelijks de aanbevolen vitaminen en mineralen binnen krijgt, wordt jouw algehele stress verminderd.

Sapcentrifuges (Snelle Juicers)

Sapcentrifuges zijn verreweg het meest populaire type centrifuges op de markt. De manier waarop de snelle sapcentrifuge werkt, is dat deze een snel roterend centrifugaal gaas heeft dat fruit en groenten afbreekt tot een grote hoeveelheid sap voor jouw plezier. De pulp van het sap wordt automatisch in een aparte pulpcontainer gedumpt voor snelle en gemakkelijke reiniging.

De reden achter de populariteit van de sapcentrifuges is de hoge sap snelheid, het vermogen om een ​​grote hoeveelheid sap te produceren door het merendeel van de cellen in de groenten en fruit die je sap afbreekt, het gemak van schoonmaken, de lagere prijs en de eliminatie van pulp voor degenen die niet van pulp houden.

De mogelijkheid om snel en efficiënt een groot aantal groenten en fruit te persen, stelt je in staat om op een snelle en gemakkelijke manier al je aanbevolen dagelijkse groenten en fruit binnen te krijgen. Over het algemeen is de gewone sapcentrifuge perfect voor iemand die altijd onderweg is en niet veel tijd heeft. Sapcentrifuges zijn eenvoudig te reinigen en de lage prijs maakt hem perfect voor iedere beginner die aan de slag wil gaan met sap maken. De beste ervaring heb ik met Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge

Nadelen Sapcentrifuges (Snelle sappers)

Zo goed als sapcentrifuges zijn, zijn er enkele nadelen in vergelijking met SlowJuicers (langzame sappers). Door de snelheid komt er veel zuurstof in jouw sap. Daardoor krijg je minder vitaminen en mineralen binnen. De snelle sapcentrifuges zijn iets luider dan de SlowJuicers (langzame sappers) wanneer ze in werking zijn. Er zitten minder vezels in je sap. De houdbaarheid van jouw sap is beperkt.

De snelle sapcentrifuges produceren ook iets meer warmte dankzij het snel draaiende mes. Door de opgewekte warmte heb je een schuimiger sap dat makkelijker scheidt, dit is gemakkelijk op te lossen door het sap te schudden en te laten hergroeperen. Een nadeel dat zeer discutabel is, is de kwaliteit van voedingsstoffen die je uit een snelle sapcentrifuge haalt, evenals de kwaliteit van het sap zelf, sommige gebruikers beweren een lagere kwaliteit van voedingsstoffen en sap van sapcentrifuges, en dit is niet geverifieerd in een wetenschappelijke manier dus neem dat met een korrel zout.

SlowJuicers (Langzame sappers)

De SlowJuicers (langzame sappers) zijn de nieuwe soorten op het gebied van sapcentrifuges (snelle sappers). De SlowJuicers (langzame sappers ) zijn niet zo populair als de sapcentrifuges (snelle sappers) vanwege hun hogere prijs, langzamere sap tijd en een iets kleinere hoeveelheid geproduceerd sap. SlowJuicers werken door de groenten en fruit tot sap te persen. De SlowJuicers produceren meer pulp en geven daardoor iets meer voedingsstoffen in het sap en produceren niet zoveel warmte als een sapcentrifuge (snelle sappers) vanwege de langzame werking.

Over het algemeen hebben sommige SlowJuicers (niet allemaal) meer componenten waardoor ze moeilijker schoon te maken zijn dan een gewone sapcentrifuge, het werk dat het schoonmaken met zich meebrengt, levert wat meer voedingsstoffen op en een iets hogere kwaliteit sap met veel pulp voor degenen die van een papperig sap genieten met weinig tot geen schuim.

Waar de sapcentrifuges uitblinkt, is het vermogen om bladgroenten, spruiten, boerenkool, kruiden en grassen te verwerken. De SlowJuicers zijn perfect voor diegenen die de maximale voedingsstoffen uit het sap willen halen en de extra tijd bij het verwerken en reinigen van sap niet erg vinden. De hogere initiële kosten kunnen sommige beginners er ook van weerhouden om met een SlowJuicer te gaan. Gelukkig zijn er sommige SlowJuicer merken die betaalbare en goede SlowJuicers aanbieden. Zoals de Taylor Swoden SlowJuicer – 900060

Voordelen SlowJuicer (Langzame Sapper)

SlowJuicers bieden verschillende voordelen waar een gewone sapcentrifuge (snelle sapper) niet tegenop kan. Het grootste voordeel van een SlowJuicer is het vermogen om bladgroenten zoals munt, boerenkool, spruiten, tarwegras en andere kruiden te verwerken. De langzame verpletterende werking helpt de maximale voedingsstoffen uit de invoer van groenten, fruit en bladgroenten in de machine te halen. Sommigen beweren dat de SlowJuicer pers een sap van hogere kwaliteit biedt vanwege de pulp en extra voedingsstoffen. De SlowJuicer (langzame sapper) is veel stiller dan de sapcentrifuge (snelle sapper) Ik heb zeer goede ervaringen met de Philips Avance HR1946/70 – Slowjuicer

Nadelen SlowJuicer (Langzame Sapper)

De SlowJuicers worden niet geleverd met een pulp dump mechanisme waardoor de overtollige pulp die niet in de sap container terechtkomt vast blijft zitten in de machine, dit leidt tot een moeilijkere reinigingsproces. Het kan tot 3 keer langer duren voordat de SlowJuicer het sap produceert, waardoor het niet efficiënt is voor mensen die onderweg zijn, het vergt zeker meer toewijding om op je sap te wachten en de machine schoon te maken nadat je klaar bent met het persen. De grootste toetredingsdrempel zijn de hogere initiële kosten, sommige SlowJuicers kunnen wel 2 of 3 keer duurder zijn dan een sapcentrifuge (snelle juicer). Gelukkig zijn er sommige SlowJuicer merken die betaalbare en kwalitatieve SlowJuicers aanbieden. Zoals de Taylor Swoden SlowJuicer – 900060

Conclusie

Zowel sapcentrifuges (snelle sappers) als SlowJuicers (langzame sappers) hebben hun voor- en nadelen. De snelle sapcentrifuge is perfect voor degenen die aan de slag gaan met het maken van sap en die een lage drempel willen om de wondere wereld van sap te betreden. De sapcentrifuge heeft een lagere prijs, is veel efficiënter, gemakkelijker schoon te maken en heeft weinig nadelen in vergelijking met langzame sapcentrifuges; Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge

De SlowJuicers zijn voor diegenen die echt geïnteresseerd zijn in het toevoegen van bladgroenten aan hun sap, die het maximale gehalte aan voedingsstoffen uit het sap willen hebben en de hogere kosten en het over het algemeen hogere onderhoud die gepaard gaan met het gebruik van een SlowJuicer niet erg vinden; Philips Avance HR1946/70 – Slowjuicer

Bekijk hoe ik bietensap met appel en gember pers met mijn Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge

DOE MIJN 5 DAAGSE KURKUMA-SHOT KUUR

Kurkuma is een eeuwenoude kruid met een antioxidante werking dat o.a in de Ayurvedische gezondheidsleer wordt gebruikt en bekend staat vanwege de positieve invloed op de spijsvertering en de lever: Verse en pure kurkuma shot bevat vele vitamines en mineralen, waaronder A, B1, B2, B3, B6, B12, C, Ijzer; calcium, magnesium, kalium en zink.

5 daagse kurkuma shot kuur DIY

Het heeft een antioxidatieve werking, ondersteunt de darmfunctie en helpt de gezondheid van de lever te behouden. Drink 2 x maal daags (s’ ochtends na het ontbijt en s’ avonds na het avondeten 33ml pure kurkuma shot of aangelegd met ongezoet fruitsap.

Kurkuma-shots kun je max 8 dagen gekoeld bewaren in de koelkast

5 daagse kurkuma-shot kuur voordelen

 • ondersteunt de darmfunctie
 • helpt de gezondheid van de lever te behouden
 • ondersteunt de leverfunctie
 • antioxidatieve werking

Ik gebruik mijn Princess Slowjuicer om deze geweldige pure kurkuma-shots te maken.

Princess 202045 Easy Fill – Slowjuicer – Zwart

Benodigheden kurkuma-shot recept

 • 500 gram bio kurkuma wortel (goed voor ongeveer 300 a 400 ml sap
 • 1 a 2 theelepels zwarte peper (helpt de opname tot wel 2000%)
 • shot glaasjes van 33ml (te verkrijgen bij de Hema, Action of Xenos)
 • glazen potje of flesje met deksel om in te bewaren
 • Maximaal 8 daagjes houdbaar in koelkast
Bekijk hier hoe ik mijn 5 daagse pure kurkuma-shot kuur maak met mijn slowjuicer

SPAGHETTI MAKEN MET CHAMPIGNON SAUS

De perfecte doordeweekse maaltijd. Rijkelijk gevulde spaghetti saus met heel veel champignons en groente lekker gebakken in extra olijfolie. Verrukkelijke zoet zure smaak door citroen en gecombineerd met dadelstroop en uiteraard dat romige champignon smaak en klaar in 20 minuten of minder.

Ik ben echt een spaghetti fan! Vooral als de spaghetti heerlijk gekruid is en een zoetzure smaak heeft met boordevol groenten. Ik heb dus weer mijn stoute schoenen aan gedaan en ben naar de supermarkt gegaan om glutenvrije veganistische spaghetti te halen en als groente witte champignons. Verder heb ik thuis al mijn favoriete kruiden en mijn gezonde koudgeperste oliën. Wat ik vooral een sensatie vind van spaghetti eten is het lekker naar binnen slurpen van de zachte pasta slierten en tegelijkertijd de smaak explosie in je mond ervaren van zoet en zuur. Het feest kan in ieder geval beginnen voor mij. En ja het is een feest wanneer ik zalige spaghetti eet voor lunch of avondeten!

SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS VOOR 4 PERSONEN

Spaghetti ingrediënten:

 • 300 gram spaghetti
 • 2 liter water
 • 1 eetlepel plantaardige margarine

Champignon saus ingrediënten:

 • 250 gram champignons
 • 50 gram platte selderij
 • 1 hele ui (rood of wit)
 • 1 hele citroen geperst
 • 1 hele trostomaat
 • 3 eetlepels olijfolie
 • zeezout naar smaak
 • 2 tl vegan bouillon
 • 1 tl zwarte peper
 • 1 tl kerry poeder
 • 1 tl knoflook poeder
 • 350 gram bio tomatenpuree
 • 1 eetlepel dadelstroop (voor een zoetzure smaak)

Bekijk hoe ik deze spaghetti recept maak met champignon-saus

Spaghetti maken met champignon-saus in 20 minuten (vegan)

Spaghetti bereiden

 • Breng 2 liter water aan de kook (2 liter voor 300 g pasta
 • Breek de spaghetti in tweeën en zet deze in de pan
 • Kook de spaghetti onder af en toe roeren in 6 minuten gaar. Houd 5 minuten aan voor wat steviger, al dente spaghetti
 • Spoel de spaghetti in een vergiet kort af met lauwwarm water en laat uitlekken.
 • Doe 1 eetlepel plantaardige margarine door de spaghetti
 • Doe de spaghetti direct in de champignonsaus en meng het tot één geheel

Champignon saus bereiden

 • Verhit 2 a 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan
 • Bak hierin de uitjes tot ze een glazige uiterlijk hebben en terwijl je bakt voeg zout naar smaak toe.
 • Voeg de kruiden toe (1 tl kerry poeder, paprika poeder, zwarte peper & knoflookpoeder)
 • Doe de champignon, platte selderij en de tomaat toe en bak deze samen mee
 • Pers 1 hele citroen voor een frisse smaak
 • Voeg 350 gram tomatenpuree toe en 150 ml water toe aan de saus en breng het geheel al roerend aan de kook
 • Laat de saus onder af en toe roeren ca 2 minuten zachtjes doorkoken
 • Meng de champignon-saus door de spaghetti heen
 • Garneer 2 eetlepels dadelstroop voor een zoetzure smaak
 • Serveer de spaghetti met champignon saus voor lunch of avondeten
 • Eet smakelijk!

Mijn keuken accessoires

Voor mij is het belangrijk dat ik goede en kwalitatieve keuken accessoires gebruik want dan kan ik de beste gerechten voorbereiden en het is ook nog een feest in de keuken!

Wil je nog meer soortgelijke veganistische en glutenvrije pasta of spaghetti recepten? Klik hier op de link en bekijk mij pasta recepten afspeellijst!

Glutenvrije Spaghetti Recept (Vegan)

GLUTENVRIJE SPAGHETTI RECEPT (VEGAN)?

KRIJG WITTERE TANDEN EN VOORKOM TANDPLAK IN 4 STAPPEN

Op mijn zoektocht naar een fluoride-vrij en glycerine-vrij alternatief voor tandpasta, kwam ik het recept tegen dat ik nu gebruik. Ik vind deze tandpasta echt de beste tandpasta die er is.

Kokosolie tandpasta met bakingsoda, xylitol en pepermunt essentiële olie

VOORDELEN KOKOSOLIE

Kokosolie, die van nature antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen heeft vanwege het hoge gehalte aan laurinezuur draagt enorm bij aan jouw gebit. Dus zeer belangrijk om deze als hoofd ingrediënt toe te voegen aan jou DIY tandpasta.

POSITIEVE EFFECTEN VAN BAKINGSODA EN/OF ZUIVERINGSZOUT

Zuiveringszout (Bakingsoda), dat zuren en bacteriën in je mond neutraliseert die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gaatjes. Zuiveringszout helpt ook om jouw tanden witter te maken, tandplak te verwijderen en gezond tandvlees te behouden.

DE WONDEREN VAN XYLITOL ZOETSTOF VOOR JOUW GEBIT

Xylitol, een natuurlijke zoetstof, maakt de tandpasta zoet en heeft eigen holte bestrijdende eigenschappen! Xylitol bevrijdt niet alleen de mond van kleverige schadelijke bacteriën, het bevordert ook de groei van tandbeschermende, niet-zure bacteriën. Xylitol verhoogt ook de pH van de mond en moedigt mineraalrijk speeksel aan om in de mond te stromen. Dit kan tanden beschermen en re-mineraliseren door de diepe glazuurlagen te herstellen.

Etherische oliën als extra positieve toevoeging aan jouw DIY tandpasta

Essentiële of etherische oliën van pepermunt, kaneel of citrus, hebben allemaal hun eigen antibacteriële eigenschappen. Naast het feit dat ze heerlijk ruiken kunnen ze absoluut een positieve gezondheidsvoordelen op jouw welzijn hebben. Onmisbaar dus.

Mijn tanden zijn letterlijk 3 tinten lichter geworden door deze wonder tandpasta

Is het voordeliger om jouw eigen DIY tandpasta te maken?

Ik vind persoonlijk eigen gemaakte tandpasta op natuurlijke basis veel goedkoper aangezien er zoveel voordelen in zitten voor mijn gebit. Als ik een kant en klare kokosolie tandpasta van de natuurwinkel koop dan ben ik denk ik voor een tube rond 10 euro kwijt. Dus ja ik maak zelf mijn DIY tandpasta. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Recept DIY kokosolie tandpasta

Hoe jouw tandpasta te maken

Smelt de kokosolie op laag vuur en doe het daarna in een glazen potje. Ik bewaar de kokosolie in een glazen potje of plastic potje met deksel die ik gebruik om mijn tandpasta in te bewaren, en vervolgens het potje in een steelpan met heet water dompelen totdat het een zachte emulsie wordt. De bedoeling is dat ik de ingrediënten gemakkelijk in kan mengen.

Haal de kokosolie van het vuur en voeg de zuiveringszout/bakingsoda en roer het erdoorheen. Maal de xylitol berkensuiker zoetstof in een koffiemolen tot een fijn poeder zodat het gemakkelijk oplost in het kokosolie mengsel. Voeg de xylitol toe – voeg gerust meer toe als je het zoeter wilt. Voeg 10 druppels etherische oliën toe. Als het mengsel eenmaal gestold is, roer het dan nog een keer goed door.

Hoe te poetsen met deze DIY tandpasta?

Om te poetsen bevochtig je de tandenborstel en dompel je deze in de DIY tandpasta, of schep je een kleine hoeveelheid op met een lepel als je “dubbel dippen” wilt voorkomen. Poets zachtjes je voortanden en binnen tanden door lichtjes heen en weer te gaan met jouw tandenborstel. Vergeet niet jouw kiezen en achter je kiezen.

Ik poets zelf 2 maal. Zodra ik de 2e keer poets ga ik zachtjes met de tandenborstel op mijn tandvlees naar beneden borstelen. Ik ‘aai’ mijn tandvlees dan en ga met mijn zachte borstel naar beneden. Echt lichtjes. Daarom vind ik mijn bamboo tandenborstel zeer geschikt hiervoor. Je zou het zelfs echt puur voor jouw tandvlees kunnen gebruiken. Kijk maar het zijn echt mijn methodes hoe ik mijn tanden en tandvlees gezond houdt.

Op zoek naar een milieuvriendelijke tandenborstel? Schaf dan deze geweldige bamboo tandenborstel.

Bekijk hoe ik zelf mijn DIY kokosolie tandpasta maak

Bezoek ook mijn youtube kanaal veganLounge.nl

GEMBERSHOT MAKEN MET SLOWJUICER

Bekijk mijn gembershot recept met slowjuicer op veganlounge.nl

Waarom Gembershot?

Gembershot of sap heeft de reputatie van een wonderdrank, maar waarom is het zo goed voor het lichaam en hoe werkt het?

Gember is ontstekingsremmend en stimulerend voor de spijsvertering.

Gember staat al duizenden jaren bekend om zijn culinaire en medicinale kwaliteiten!

Studies hebben aangetoond dat gember een ontstekingsremmend effect heeft, wat een effect kan hebben bij artrose en hart- en vaatziekten. Andere studies tonen ook aan dat gember actieve stoffen bevat die hetzelfde effect hebben als pijnstillers.

En zelfs als je last hebt van misselijkheid of bewegingsziekte, kan gember jou misschien ook helpen. Sommigen zeggen dat gember een beter effect heeft gehad dan andere medicijnen op deze problemen.

Gember zit vol met goede eigenschappen die jouw immuunsysteem stimuleren. Neem gembershot of gember sap gemengd met agavesiroop, citroen en mogelijk kurkuma en peper om het immuunsysteem op de best mogelijke manier te beschermen. En dit is waar deze Gember Shot video in beeld komt!

8 Voordelen van een Gembershot

Benieuwd wat een gembershotje voor jou kan doen? Ik heb ze netjes voor jou op een rijtje gezet! Of ik zelf nou een verkoudheidje aan voel komen of ik voel me heel erg uitgeblust en niet zo lekker in mijn vel dan is een gembershotje voor mij altijd een uitkomst! Verder zijn gembershotjes heel erg lekker en hebben heel veel gezondheidsvoordelen!

1) Gembershot maakt jou wakker

Vooral in de winter geeft een gembershot mij een verwarmend gevoel, maar een gembershot is werkelijk goed op elk moment van het jaar, de warmte die door je heen stroomt nadat je er één in de ochtend neemt is echt ongelooflijk.

Bovendien krijg je die krachtige en pittige smaak van de gember die jou een kick start geeft om jouw geweldige dag weer mooi te beginnen en mooi te eindigen.

2) Geeft jouw spijsvertering een boost!

Gembershot is altijd geweldig in de ochtend vooral omdat het jouw spijsvertering in een hoge versnelling zet en je metabolisme verhoogt. Het doet dit door meer maagzuur te produceren dat zorgt voor een betere vertering van voedsel.

Ook kan een gembershot naast de voordelen van een verhoogd metabolisme, ook veel verschillende maagklachten helpen verlichten.

3) Helpt bij het afslanken of afvallen

Doordat een gembershot jouw metabolisme verhoogt, helpt het jou ook meer vet te verbranden en af te vallen.

En als je maagzuurspiegels hoger worden door de gembershot en je voedsel beter wordt verteerd, zul je je na het eten zelfs voller en tevredener voelen, wat kan helpen de trek tussen tussendoortjes te verminderen.

Heel erg leuk om te weten: Gembershotjes bevatten zeer weinig calorieën, dus het is een win-win situatie!

4) Helpt bij griep en verkoudheid

Als je wat citroensap in je gembershot doet, heeft dit een dubbele effect die helpt bij het verlichten van keelpijn en het bestrijden van het rhinovirus, wat in eerste instantie verkoudheid veroorzaakt. Ook geeft het verlichting bij griep en koorts.

Gooi gewoon een gembershot achterover voor het slapen gaan en in de ochtend als je een verkoudheid voelt aankomen om de ergste symptomen op afstand te houden.

5) Verhoogt je bloedsomloop

Gember kan de bloedsomloop in het algemeen verhogen, evenals een aspirine, waardoor bloedstolsels en beroertes worden voorkomen, wat geweldig is!

Maar als er van jouw arts een bloedverdunner is voorgeschreven, gooi ze dan niet weg! Overleg eerst met jouw arts!

6) Natuurlijke ontstekingsremmer

Wat wil je nog meer? Het feit dat Gember eigenlijk ook nog een geweldige ontstekingsremmer is! Het werkt geweldig voor pijnverlichting naast ibuprofen of paracetamol.

De ontstekingsremmende en verhoogde bloedsomloop maken het een geweldig drankje na de training dat resulteert in een verhoogde bloedstroom en sneller spierherstel, zodat je sneller dan ooit weer terug kan naar de sportschool!kunt!

7) Natuurlijke antioxidant

Geef jezelf een antioxidant boost met een gembershot. Gember is één van de hoogste antioxidanten niveaus van alle groenten en fruit heeft.

En antioxidanten helpen je met allerlei dingen in het lichaam, maar het beste wat ze doen is vrije radicalen bestrijden, wat malafide moleculen zijn die rondzweven en proberen cellen in je lichaam te veranderen.

Dit kan allerlei problemen veroorzaken, het kan veroudering in je huid veroorzaken, je haar beschadigen en erger dan dat het kan ervoor kan zorgen dat cellen kanker worden en zelfs je DNA veranderen!

8) Reguleert de bloedsuikerspiegel

Goed nieuws als je diabetes type 2 hebt, omdat gember je kan helpen bij het beheersen van de bloedsuikerniveaus zonder insuline (nogmaals, gooi je insuline niet weg …overleg eerst met jouw arts!).

Patiënten op de langere termijn vonden hun bloedsuikerspiegel stabieler en evenwichtiger worden door het regelmatig nemen van gember. En toen kwam de befaamde gemberhot!

Bijwerkingen van Gembershots of Gembersap

Als jouw lichaam niet gelukkig is met gembershots dan is het niet anders. Luister goed naar jouw lichaam. Of ga naar je arts en overleg de symptomen die je mogelijk krijgt van gembershots.

Buikpijn

Hoewel gember veel kan doen om je maag te helpen en je meer op je gemak te laten voelen, behandelen sommige mensen de kruidigheid van de smaak niet erg goed en kan het leiden tot een maagklachten.

Niets ernstigs, maar gembershot kan leiden tot diarree en algemeen ongemak in je maag. Dus als dit gebeurt, moet je natuurlijk stoppen met het te nemen!

De beste tijd om gemberschot te drinken

Ik denk dat het eerste wat je ‘s ochtends doet je de meeste voordelen biedt, omdat dit de beste tijd is om je spijsvertering een kickstart te geven en het is een geweldige manier om je verfrist en wakker te voelen.

Dat gezegd te hebben, je kunt er vrijwel elk moment van de dag van genieten, maar ik zou niet regelmatig meer dan één gembershot per dag nemen, behalve om een specifieke reden.

Hoe je thuis kunt genieten van de voordelen van gembershot of gembersap.

Gembershots kopen kan duur zijn, dus het is naar mijn mening altijd het beste om ze thuis te maken, en de absoluut eenvoudigste manier om dat te doen is door een slowjuicer te kopen of een blender.

KURKUMA GEMBERSHOT TEGEN ONTELBARE KWALEN!

Bekijk mijn best bekeken video Kurkuma Gembershot recept tegen ontelbare kwalen! op mijn You Tube kanaal www.veganlounge.nl

Als je het gevoel hebt dat je uitgeput raakt of als je je spijsvertering weer op orde wilt krijgen of sneller vet wilt verbranden probeer dan deze kurkuma gembershot voor een krachtige boost die je lichaam nodig heeft. Deze heerlijke kurkuma gembershot heeft vele gezondheidsvoordelen wegens zijn bio-actieve stoffen die in de gemberwortel en kurkuma zitten.

Voordelen van het consumeren van deze kurkuma gembershot:

– Verzacht maagklachten & verhoogt de spijsvertering

-Verhoogt jouw immuunsysteem

-Bestrijdt infectie

-Helpt jouw lichaam sneller te herstellen na het sporten of training

– Reguleert jouw bloedsuiker

Deze krachtige shot met kurkuma, gember, citroen en sinaasappel is heel erg gemakkelijk om te maken.