GEMBERSHOT MAKEN MET SLOWJUICER

Bekijk mijn gembershot recept met slowjuicer op veganlounge.nl

Waarom Gembershot?

Gembershot of sap heeft de reputatie van een wonderdrank, maar waarom is het zo goed voor het lichaam en hoe werkt het?

Gember is ontstekingsremmend en stimulerend voor de spijsvertering.

Gember staat al duizenden jaren bekend om zijn culinaire en medicinale kwaliteiten!

Studies hebben aangetoond dat gember een ontstekingsremmend effect heeft, wat een effect kan hebben bij artrose en hart- en vaatziekten. Andere studies tonen ook aan dat gember actieve stoffen bevat die hetzelfde effect hebben als pijnstillers.

En zelfs als je last hebt van misselijkheid of bewegingsziekte, kan gember jou misschien ook helpen. Sommigen zeggen dat gember een beter effect heeft gehad dan andere medicijnen op deze problemen.

Gember zit vol met goede eigenschappen die jouw immuunsysteem stimuleren. Neem gembershot of gember sap gemengd met agavesiroop, citroen en mogelijk kurkuma en peper om het immuunsysteem op de best mogelijke manier te beschermen. En dit is waar deze Gember Shot video in beeld komt!

8 Voordelen van een Gembershot

Benieuwd wat een gembershotje voor jou kan doen? Ik heb ze netjes voor jou op een rijtje gezet! Of ik zelf nou een verkoudheidje aan voel komen of ik voel me heel erg uitgeblust en niet zo lekker in mijn vel dan is een gembershotje voor mij altijd een uitkomst! Verder zijn gembershotjes heel erg lekker en hebben heel veel gezondheidsvoordelen!

1) Gembershot maakt jou wakker

Vooral in de winter geeft een gembershot mij een verwarmend gevoel, maar een gembershot is werkelijk goed op elk moment van het jaar, de warmte die door je heen stroomt nadat je er één in de ochtend neemt is echt ongelooflijk.

Bovendien krijg je die krachtige en pittige smaak van de gember die jou een kick start geeft om jouw geweldige dag weer mooi te beginnen en mooi te eindigen.

2) Geeft jouw spijsvertering een boost!

Gembershot is altijd geweldig in de ochtend vooral omdat het jouw spijsvertering in een hoge versnelling zet en je metabolisme verhoogt. Het doet dit door meer maagzuur te produceren dat zorgt voor een betere vertering van voedsel.

Ook kan een gembershot naast de voordelen van een verhoogd metabolisme, ook veel verschillende maagklachten helpen verlichten.

3) Helpt bij het afslanken of afvallen

Doordat een gembershot jouw metabolisme verhoogt, helpt het jou ook meer vet te verbranden en af te vallen.

En als je maagzuurspiegels hoger worden door de gembershot en je voedsel beter wordt verteerd, zul je je na het eten zelfs voller en tevredener voelen, wat kan helpen de trek tussen tussendoortjes te verminderen.

Heel erg leuk om te weten: Gembershotjes bevatten zeer weinig calorieën, dus het is een win-win situatie!

4) Helpt bij griep en verkoudheid

Als je wat citroensap in je gembershot doet, heeft dit een dubbele effect die helpt bij het verlichten van keelpijn en het bestrijden van het rhinovirus, wat in eerste instantie verkoudheid veroorzaakt. Ook geeft het verlichting bij griep en koorts.

Gooi gewoon een gembershot achterover voor het slapen gaan en in de ochtend als je een verkoudheid voelt aankomen om de ergste symptomen op afstand te houden.

5) Verhoogt je bloedsomloop

Gember kan de bloedsomloop in het algemeen verhogen, evenals een aspirine, waardoor bloedstolsels en beroertes worden voorkomen, wat geweldig is!

Maar als er van jouw arts een bloedverdunner is voorgeschreven, gooi ze dan niet weg! Overleg eerst met jouw arts!

6) Natuurlijke ontstekingsremmer

Wat wil je nog meer? Het feit dat Gember eigenlijk ook nog een geweldige ontstekingsremmer is! Het werkt geweldig voor pijnverlichting naast ibuprofen of paracetamol.

De ontstekingsremmende en verhoogde bloedsomloop maken het een geweldig drankje na de training dat resulteert in een verhoogde bloedstroom en sneller spierherstel, zodat je sneller dan ooit weer terug kan naar de sportschool!kunt!

7) Natuurlijke antioxidant

Geef jezelf een antioxidant boost met een gembershot. Gember is één van de hoogste antioxidanten niveaus van alle groenten en fruit heeft.

En antioxidanten helpen je met allerlei dingen in het lichaam, maar het beste wat ze doen is vrije radicalen bestrijden, wat malafide moleculen zijn die rondzweven en proberen cellen in je lichaam te veranderen.

Dit kan allerlei problemen veroorzaken, het kan veroudering in je huid veroorzaken, je haar beschadigen en erger dan dat het kan ervoor kan zorgen dat cellen kanker worden en zelfs je DNA veranderen!

8) Reguleert de bloedsuikerspiegel

Goed nieuws als je diabetes type 2 hebt, omdat gember je kan helpen bij het beheersen van de bloedsuikerniveaus zonder insuline (nogmaals, gooi je insuline niet weg …overleg eerst met jouw arts!).

Patiënten op de langere termijn vonden hun bloedsuikerspiegel stabieler en evenwichtiger worden door het regelmatig nemen van gember. En toen kwam de befaamde gemberhot!

Bijwerkingen van Gembershots of Gembersap

Als jouw lichaam niet gelukkig is met gembershots dan is het niet anders. Luister goed naar jouw lichaam. Of ga naar je arts en overleg de symptomen die je mogelijk krijgt van gembershots.

Buikpijn

Hoewel gember veel kan doen om je maag te helpen en je meer op je gemak te laten voelen, behandelen sommige mensen de kruidigheid van de smaak niet erg goed en kan het leiden tot een maagklachten.

Niets ernstigs, maar gembershot kan leiden tot diarree en algemeen ongemak in je maag. Dus als dit gebeurt, moet je natuurlijk stoppen met het te nemen!

De beste tijd om gemberschot te drinken

Ik denk dat het eerste wat je ‘s ochtends doet je de meeste voordelen biedt, omdat dit de beste tijd is om je spijsvertering een kickstart te geven en het is een geweldige manier om je verfrist en wakker te voelen.

Dat gezegd te hebben, je kunt er vrijwel elk moment van de dag van genieten, maar ik zou niet regelmatig meer dan één gembershot per dag nemen, behalve om een specifieke reden.

Hoe je thuis kunt genieten van de voordelen van gembershot of gembersap.

Gembershots kopen kan duur zijn, dus het is naar mijn mening altijd het beste om ze thuis te maken, en de absoluut eenvoudigste manier om dat te doen is door een slowjuicer te kopen of een blender.