KRIJG WITTERE TANDEN EN VOORKOM TANDPLAK IN 4 STAPPEN

Op mijn zoektocht naar een fluoride-vrij en glycerine-vrij alternatief voor tandpasta, kwam ik het recept tegen dat ik nu gebruik. Ik vind deze tandpasta echt de beste tandpasta die er is.

Kokosolie tandpasta met bakingsoda, xylitol en pepermunt essentiële olie

VOORDELEN KOKOSOLIE

Kokosolie, die van nature antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen heeft vanwege het hoge gehalte aan laurinezuur draagt enorm bij aan jouw gebit. Dus zeer belangrijk om deze als hoofd ingrediënt toe te voegen aan jou DIY tandpasta.

POSITIEVE EFFECTEN VAN BAKINGSODA EN/OF ZUIVERINGSZOUT

Zuiveringszout (Bakingsoda), dat zuren en bacteriën in je mond neutraliseert die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gaatjes. Zuiveringszout helpt ook om jouw tanden witter te maken, tandplak te verwijderen en gezond tandvlees te behouden.

DE WONDEREN VAN XYLITOL ZOETSTOF VOOR JOUW GEBIT

Xylitol, een natuurlijke zoetstof, maakt de tandpasta zoet en heeft eigen holte bestrijdende eigenschappen! Xylitol bevrijdt niet alleen de mond van kleverige schadelijke bacteriën, het bevordert ook de groei van tandbeschermende, niet-zure bacteriën. Xylitol verhoogt ook de pH van de mond en moedigt mineraalrijk speeksel aan om in de mond te stromen. Dit kan tanden beschermen en re-mineraliseren door de diepe glazuurlagen te herstellen.

Etherische oliën als extra positieve toevoeging aan jouw DIY tandpasta

Essentiële of etherische oliën van pepermunt, kaneel of citrus, hebben allemaal hun eigen antibacteriële eigenschappen. Naast het feit dat ze heerlijk ruiken kunnen ze absoluut een positieve gezondheidsvoordelen op jouw welzijn hebben. Onmisbaar dus.

Mijn tanden zijn letterlijk 3 tinten lichter geworden door deze wonder tandpasta

Is het voordeliger om jouw eigen DIY tandpasta te maken?

Ik vind persoonlijk eigen gemaakte tandpasta op natuurlijke basis veel goedkoper aangezien er zoveel voordelen in zitten voor mijn gebit. Als ik een kant en klare kokosolie tandpasta van de natuurwinkel koop dan ben ik denk ik voor een tube rond 10 euro kwijt. Dus ja ik maak zelf mijn DIY tandpasta. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Recept DIY kokosolie tandpasta

Hoe jouw tandpasta te maken

Smelt de kokosolie op laag vuur en doe het daarna in een glazen potje. Ik bewaar de kokosolie in een glazen potje of plastic potje met deksel die ik gebruik om mijn tandpasta in te bewaren, en vervolgens het potje in een steelpan met heet water dompelen totdat het een zachte emulsie wordt. De bedoeling is dat ik de ingrediënten gemakkelijk in kan mengen.

Haal de kokosolie van het vuur en voeg de zuiveringszout/bakingsoda en roer het erdoorheen. Maal de xylitol berkensuiker zoetstof in een koffiemolen tot een fijn poeder zodat het gemakkelijk oplost in het kokosolie mengsel. Voeg de xylitol toe – voeg gerust meer toe als je het zoeter wilt. Voeg 10 druppels etherische oliën toe. Als het mengsel eenmaal gestold is, roer het dan nog een keer goed door.

Hoe te poetsen met deze DIY tandpasta?

Om te poetsen bevochtig je de tandenborstel en dompel je deze in de DIY tandpasta, of schep je een kleine hoeveelheid op met een lepel als je “dubbel dippen” wilt voorkomen. Poets zachtjes je voortanden en binnen tanden door lichtjes heen en weer te gaan met jouw tandenborstel. Vergeet niet jouw kiezen en achter je kiezen.

Ik poets zelf 2 maal. Zodra ik de 2e keer poets ga ik zachtjes met de tandenborstel op mijn tandvlees naar beneden borstelen. Ik ‘aai’ mijn tandvlees dan en ga met mijn zachte borstel naar beneden. Echt lichtjes. Daarom vind ik mijn bamboo tandenborstel zeer geschikt hiervoor. Je zou het zelfs echt puur voor jouw tandvlees kunnen gebruiken. Kijk maar het zijn echt mijn methodes hoe ik mijn tanden en tandvlees gezond houdt.

Op zoek naar een milieuvriendelijke tandenborstel? Schaf dan deze geweldige bamboo tandenborstel.

Bekijk hoe ik zelf mijn DIY kokosolie tandpasta maak

Bezoek ook mijn youtube kanaal veganLounge.nl